"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

maanantai 18. helmikuuta 2013

NAISTOIMIKUNNAN KÄSITYÖKILPAILU 2014

Nyt on julkaistu lisätietoa Liiton naistoimikunnan käsityökilpailusta. Allaoleva kuva on Karjalaista asiaa lehdestä 1/2013. Kaikki innolla mukaan liinan tekoon:


KIRJOTUT PÖYTÄLIINAT JA KEITTIÖTYÖKALUT

KILPAILUAIKA 28.2.-31.12.2013, 

TULOKSET JULKISTETAAN TOUKOKUUSSA 2014.

KISAN ALUSTAVA SARJAJAKO:

A: Kirjottu pöytäliina
A1 Iso pöydän kattava liina, vähimmäiskoko 80 x 90cm tai halkaisija 140 cm (tässä taitaa tuossa ensimmäisessä olla painovirhe ja koko olisi silloin 90x90 cm)
A2 Muu pieni pöytäliina, tabletti tai kaitaliina

B: Puinen keittiötyökalu
B1 Pienet puiset keittiövälineet: lastat, vispilät, härkimet, juustoalusta, kapustat, pulikat jne
B2 Isohko, muu ruuanlaittoon liittyvä puutuote

Osallistuminen:

Kilpailuun osallistuminen edellyttää, että on Karjalan Liiton jäsen. Heille osallistuminen on maksutonta, muille osallistumismaksu on kymmenen euroa ja työn postituksesta aiheutuvat kulut. Piirit voivat neuvotella kilpailutöiden tekijöiden kanssa, jos tekijä haluaa luovuttaa työn piirin käyttöön, esimerkiksi varainhankintaan.
Kilpailutyöt toimitetaan kunkin piirin kilpailuvastaavalle, joka on yleensä piirin naistoimikunta. Mihinkään piiriin kuulumattomat suku- ja pitäjäseurojen jäsenet lähettävät työnsä sen piirin kautta, minkä alueella on seuran kotiosoite.

Arviointi:

Kilpailussa palkitaan vain tähän kilpailuun kilpailuohjeen mukaisesti valmistettuja UUSIA töitä. Yleisesti arvioinnissa kiinnitetään huomiota työn siisteyteen ja huolellisuuteen, innovatiivisyyteen, kauneuteen ja toimivuuteen sekä työn vaativuuteen käytettävän ajan ja materiaalin suhteen. Piirissä valitaan sarjojen kolme parasta toimitettavaksi valtakunnalliseen kilpailuun. Valtakunnallisen kilpailun työt arvioidaan liiton naistoimikunnan kevään kokouksessa, vuonna 2014. Arvioinnissa voidaan käyttää asiantuntijaraatia tai -henkilöitä. Liiton naistoimikunta pidättää oikeuden muuttaa esimerkiksi sarjajakoa arvioinnin yhteydessä.

Kilpailutyön merkitseminen:

Tekijän nimi ja osoitetiedot, perusseura sekä piiri merkitään työhön lujasti ja niin, että ne eivät ole näkyvissä työtä arvioitaessa. Kilpailutöitä voi tiedustella henkilöltä, joka on työn vastaanottanut. Kilpailun järjestäjänä toimii Karjalan Liiton naistoimikunta.

Lisätietoja: www.karjalanliitto.fi

tiistai 5. helmikuuta 2013

KURSSIPÄIVÄ 9.2. ..ja sen antia



Tulevana lauantaina 9.2. klo 11 - 14 
järjestämme opetusta ja ohjausta
ketjuvirkkauksen ja haarukkavirkkauksen saloihin
 Turun Karjalaisten talolla, Itäpellontie 2.

Muutama paikka vapaana.


Meillä oli mukava kurssipäivä. Harjoiteltiin mallin piirtämistä kankaaseen, kokeiltiin erikokoisia kehyksiä ja virkattiin. Kolme tuntia hujahti hetkessä, tehtävää jäi kotiinkin ja monen kotimatka kävi käsityökaupan kautta - kirjontakehys piti käydä ostamassa.

Tässä kuvasaldoa: