"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kesäjuhlat Lahdessa


Huh kuinka helpolta tuntuikaan kuljeskella Lahdessa ja katsella käsityönäyttelyä. Viime vuoteen verrattuna nimittäin.. Kyllä siinä moni joutuu laittamaan itsensä likoon, että saadaan yleisölle nähtävää.


kaunis nenäliinakansio


Pitäisiköhän tätä kokeilla?


Tässä muutamia Naistoimikunnan käsityökilpailun töitä. Olin vaan myöhässä ja muutamia töitä oli jo haettu pois. Nämä olivat siitä parhaasta päästä.


Hauskoja jakkuja neulakinnastekniikalla,



kintaita, lapasia...keltaiset oikeassa reunassa ovat sormikkaat - neulakinnastekniikalla.



Pääjuhla sunnuntaina täytti Isku Areenan lehterit.


Ja Torilla saattoi törmätä osittain tarkistetun ohjeen mukaiseen Kuolemajärven kansallispukuun: vähän uutta (hame), vähän vanhaa (essu ja solki) ja vähän lainattua (paita).



maanantai 11. kesäkuuta 2012

TUNNUSTUS

Kerhomme vastaanotti perjantaina 8.6. tunnustuksen toiminnastaan OK-opintokeskuksen vertaisopintoryhmätoiminnastaan


Olemme erittäin iloisia tästä tunnustuksesta. Kerhomme on toiminut jo vuodesta 1989 ja tarkoituksemme on vaalia ja opetella perinteisiä karjalaisia käsityötaitoja, sen lisäksi haluamme jakaa tietojamme ja taitojamme kaikille kiinnostuneille ja toivomme, että meidän joukkoomme on helppo jokaisen tulla.

Meillä opetus on yleensä 'vierihoitoa', eli oppilas istuu opettajan vieressä oppimassa. Kerholaisille on muodostunut oma suosikkitekniikkansa, siitä yleensä tulee myöskin etsittyä lisätietoa, jota jaetaan muille. Ja jokainen meistä voi olla toisensa opettaja taidossa, jonka osaa. Myös elämänviisautta ja kokemusta jaetaan. Kun ikäjakauma on alta kolmekymppisestä vaille yhdeksäänkymmeneen, niin siinä on monenlaista ihmeteltävää. Puolin ja toisin. 

Kuva saamastamme täyteläisen punaisesta ruususta unohtui ottaa, joten lisään tähän kuvan kesäretken puutarhavierailulla otetusta kuvasta, jossa mukana vanhin aktiivinen taitajamme.









tiistai 5. kesäkuuta 2012

NOSTALGIAA

Kevään päätöksenä poikkesimme lähiseuturetkelle Marttilan Nostalgiamuseoon
Vinkkaan tästä teille kesäloman mukavana kohteena. Sinne voi viedä vaikka omia eväitä ja grillailla tai sitten nauttia kahvilan antimista.

Aamun sää ei hyvää luvannut retkellemme, mutta yllätykseksemme se kääntyi vallan mainioksi, aurinko paistoi sinitaivaalta. Aila Aumala, museon perustaja, kertoi meille museon taustaa

ja sitten kiertely alkoi, mielenkiintoisia esineitä - kuin muistoja mummolasta tai lapsuudesta.

näillä raudoilla siliää liina jos toinenkin. Eikä mattokaan ole hullumpi:D.

Näissä on säilynyt ja tarjoiltu maitoa, vettä, kermaa, soppaa mitä vielä?


Suutarinverstaassa oli komeita singereitä ja monenlaisia kenkiä.

Ajopelirivistö oli myöskin hieno, harvassa paikassa kierretään mattoja pitkin..ja rekipeittojakin oli useampaa sorttia..

tämän alla kyllä tarkenee kovemmassakin pakkasessa.


'Arabia'-talossa oli mielenkiintoiset kulhot - seitsemän veljeksen mukaan nimetyt ja koristellut.


Tiestysti meitä kiinnosti nämä naistentalon käsityöt. Kauniita pyyheliinoja, pöytäliinoja, lakanat pitsein, pyyheliinapeitot...

ja ehdottomasti hauskimmalta näytti tämä takaluukulla varustettu yöpuku:


 Pieni raapaisu paikan tarjonnasta, mutta suosittelemme kaikille muistelijoille.