"Karjalaisuus on elämää, toisen ihmisen huomioimista, tietoisuus suvun juurista, elämäntapa, kodin ja suvun perintö, runoja, lauluja, taidetta, unelmia, uuniruokien, potatkakkaroiden ja riisryynpiiraiden tuoksua."
-Karjalan Liitto

keskiviikko 29. helmikuuta 2012

KALEVALANPÄIVÄ 2012

Karjalan Liitto viettä kädentaitojen teemavuotta ja sen myötä saimme kutsun Jokioisiin Kalevalanpäivän tilaisuuteen esittelemään kerhomme toimintaa. Otimme kutsun mieluusti vastaan ja huristelimme tiistaina rankan lumisadeaamun jälkeen illaksi Jokioisten kaupungintalolle.

Joutenhan ei kukaan jouda olemaan, joten meillä oli käsitöitä mukana sekä näytille, että tehtäväksi; ketjuvirkkausta, nauhankudontaa, nurjatonta etupistokirjontaa ja neulakinnasta.

vanhaa käspaikkaa ripustetaan esille
Paikallinen seura oli pyytänyt tilaisuuteen tulijoita tuomaan mukanaan vanhoja käsitöitä. Ja mitä kaikkea siellä näimmekään: esim. kaksi evakkomatkaa tehneen ryijyn

30-luvulla valmistetun alushameen Hiitolasta:

Alushame tämä tässä alareunassa, raidat kuten Hiitolan sukissa.
Hienoja olivat myös punapoimintaliinat.


Kiitos, että kutsuitte, oli mukava tulla. Ja tulihan meistä melkein sukulaisia:)

maanantai 13. helmikuuta 2012

Hyvää ystävänpäivää!

Toiminta on alkanut ja eukot ovat olleet ahkeria, eilen saimme vinkit liinan kulmien ompeluun. Sen kanssa on tuhraantunut usein tunteja ja siltikään lopputulos ei ole ollut loistava. Nyt onnistuu.

Meillä on ollut myöskin ongelmia langan kanssa, siis punaisen DMC:n kirjontalangan. Se on laskenut pahasti väriä. Tämä tuli eteen jo viime keväänä, langat lähetettiin maahantuojalle, mutta uusien värinkestävyys ei ollut entisiä parempi. Harmi juttu. Liittynee näihin uusiin EU-n kemikaaliasetuksiin, joiden myötä käytettävät aineet muuttuvat. Ja ennenkuin uudet hyvät/sopivat aineet on löydetty on monta itkua päässyt, kun kangas on värjääntynyt.

Muistattehan, että Naistoimikunnan kinnaskilpailu päättyy tämän kuun lopussa, joten puikot/neulat suihkimaan ja valmista tulemaan.

Toivotamme teille blogiystävillemme hyvää ystävänpäivää!